Novosti

Osječani osvojili dvanaest medalja na 22. Rifijadi u Velikoj!

Osijek, 20. rujna 2023. – Stadion u Velikoj bio je u subotu mjesto susreta čak tri stotine slavonsko-baranjskih računovođa i financijskih djelatnika te njihovih gostiju iz Zagorja.

Nisu knjižili i obračunavali poreze i doprinose, već je Zlatna dolina na jedan dan bila domaćin 22. izdanja sportskog susreta Rifijada.

Slavonski ekonomisti testirali su svoje sposobnosti i natjecali se u malom nogometu, odbojci, košarci, pikadu, visećoj kuglani, potezanju užeta, stolnom tenisu, belotu i igrama iznenađenja, a u djetinjstvo su se na trenutak vratili kroz igre graničara, bacanja potkove, zabijanja čavla u panj i provlačenje kroz hula hoop.

 

O popularnosti ove manifestacije svjedoči organizirani odlazak preko pedeset članova osječke Udruge RFD i čak dvanaest osvojenih medalja. Zid s priznanjima Osječana od subote je bogatiji za prvo mjesto u provlačenju kroz hula hup, drugo mjesto u malom nogometu, odbojci, stolnom tenisu za muškarce, igri „Ponesi sve sa sobom“, potezanju užeta i igri iznenađenja te trećem mjestu u graničaru, košarci, stolnom tenisu za muškarce, pikadu i igri iznenađenja.

 

 

Odlična atmosfera osjećala se u zraku tijekom cijelog trajanja natjecanja, a dan je naprosto projurio u navijanju, sportskoj borbi, druženju i veselom raspoloženju. Požeška Udruga RFD na čelu s predsjednicom mr.sc. Sunčicom Bajić sjajno je opravdala ulogu domaćina, besprijekorno organiziravši 22. po redu Rifijadu. Nakon natjecanja druženje se nastavilo u dvorani Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Velikoj, gdje je upriličena dodjela priznanja i svečana večera. Da je Rifijada važan događaj Vallis Auree pokazao je dolazak i obraćanje Antonije Jozić, županice Požeško-slavonske županije te načelnika Općina Velika i Jakšić.

 

„Ponosan sam i sretan jer se ove godine za odlazak na Rifijadu tražilo mjesto više! Čestitam požeškoj Udruzi i predsjednici Sunčici Bajić na sjajnoj organizaciji i toplom gostoprimstvu.

Ovim putem zahvaljujem donatorima čiji je doprinos omogućio naše sudjelovanje te svima iz naše Udruge koji su bili uključeni u planiranje, organizaciju i logistiku odlaska u Veliku!“ rekao je prof.dr.sc. Branimir Marković, predsjednik osječke Udruge RFD i pohvalio trud, srčanu borbu i ostvarene sportske uspjehe članica i članova.

Osječani će nakon kratkog odmora početi s pripremama za sljedeću Rifijadu, čiji će domaćin biti Đakovo. S dolaskom jeseni Udruga nastavlja s održavanjem besplatnih konzultacija za članove te s održavanjem radionica i edukacija, o čemu se svi zainteresirani mogu informirati putem weba i Facebook stranice Udruge.

 

 

Željka Kolarić, dipl.oec
https://lookout-komunikacije.hr/

Odnosi s javnošću URFD