Novosti

ESG – AKTUALNOSTI NOVOG KONCEPTA POSLOVANJA PODUZEĆA

PREDAVANJE/RADIONICA

“ESG – AKTUALNOSTI NOVOG KONCEPTA POSLOVANJA PODUZEĆA”

UDRUGA RAČUNOVOĐA I FINANCIJSKIH DJELATNIKA OSIJEK
u suradnji s
EKONOMSKIM FAKULTETOM U OSIJEKU

organizira predavanje/radionicu na temu “ESG – aktualnosti novog koncepta poslovanja poduzeća

OSIJEK, 22. 11. 2023.
Udruga RFD Osijek, Osijek, Šetalište kardinala Franje Šepera 13/II
Početak – 12:30h

Poštovani članovi Udruge, kolegice i kolege,

pozivamo vas na predavanje/radionicu „ESG – aktualnosti novog koncepta poslovanja poduzeća“ kojeg Udruga računovođa i financijskih djelatnika Osijek provodi u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Osijeku.

Predavanje/radionica se održava kao prirodan nastavak na aktivnosti koje su provedene tijekom proljeća 2023. godine kroz projekt koji je sufinancirao Grad Osijek, a za koji su dobivene pozitivne povratne reakcije te je iskazan interes za održavanje radionica na ESG temu i u budućnosti. Stoga će ovo predavanje/radionica ukratko ponoviti osnove razmatranja ESG – okolišnih (E), društvenih (S) i upravljačkih (G) čimbenika prilikom poslovanja za one sudionike koji s temom nisu dovoljno upoznati, a zatim će se analizirati novosti i aktualnosti u okviru ove teme kao nadogradnja na proljetne radionice. Prema EU standardima izvještavanja o održivosti, svi veliki, srednji i mali poduzetnici bit će obveznici nefinancijskog izvještavanja postupno u razdoblju od 2024. do 2026. godine. Stoga je ovo predavanje/radionica primarno namijenjeno članovima Udruge, zaposlenicima u financijskim i računovodstvenim odjelima poduzeća na području Osječko-baranjske i drugih slavonskih županija, te studentima Ekonomskog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, ali i širem građanstvu zainteresiranom za povećanje svoje financijske pismenosti.

Termin održavanja spomenutog predavanja/radionice je 22. studenog 2023. godine s početkom u 12:30 sati u prostorima Udruge RFD Osijek na adresi Šetalište kardinala Franje Šepera 13/II, Osijek. Predviđeno trajanje predavanja/radionice je do 90 minuta (uključujući pitanja i raspravu).

Veselimo se vašem dolasku i srdačno vas pozdravljamo!
Udruga RFD Osijek