Novosti

Hlebine – Marija Bistrica

Jesenska stručna ekskurzija 09.-11.11.2012.

Hlebine – Marija Bistrica

Jesenska stručna ekskurzija održana je sukladno programu rada s prisutnih 40 sudionika naše Udruge kao i 22 sudionika Udruge RFD Našice.
U petak smo  obišli Obiteljsko gospodarstvo Josipa Generalića u Hlebinama uz stručnu pratnju vodiča. Obišli smo Staru kuću – u kojoj je živio i stvarao doajen naivnog slikarstva Ivan Generalić; Galeriju Josipa Generalića koja sadrži izbor djela iz bogatog opusa Josipa Generalića; Atelje Josipa Generalića u kojem je Josip Generalić stvarao tijekom svog zrelog razdoblja, ispunjen predmetima i djelima koja predstavljaju njegov razvojni slikarski put od najranije dječačke dobi pa sve do posljednjih dana života; Etno kuću – obnovljenu seosku kuću s kraja devetnaestog stoljeća koja sadrži impresivnu zbirku predmeta korištenih tijekom proteklih stotinjak godina na području Hlebina.

U poslijepodnevnim satima posjetili smo Vinariju MICAK u Mariji Bistrici, gdje smo se upoznali s proizvodnjom kvalitetnih vina ovog podneblja.

U subotu smo posjetili Hotel Jezerčicu u Stubičkim Toplicama.

Poslije podne održano je tribina na temu  POREZNE PROMJENE ULASKOM RH U EU I ZAKON O FINANCIJSKOM POSLOVANJU I PREDSTEČAJNOJ NAGODBI.

Iste večeri smo prisustvovali tradicionalnom krštenju vina.
Nedjelja prije podne posvećena je Svetištu Majke Božje Bistričke.
Povratak u nedjelju nakon ručka.

Pogledajte foto galeriju sa ekskurzije

Odgovori