Novosti

Radionice u suradnji s Udrugom računovođa i financijskih djelatnika

Radionice u suradnji s Udrugom računovođa i financijskih djelatnika predstavljaju novi oblik suradnje između (I) Ekonomskog fakulteta u Osijeku kroz Katedru za financije i računovodstvo, (II) Udruge računovođa i financijskih djelatnika te (III) studentske udruge Financijski impuls. Članovi Udruge, uz studente, su stručnjaci koji imaju stručno i praktično iskustvo rada u mnogim poduzećima realnog i javnog sektora, a temeljna ideja suradnje je upoznati studente s praktičnim primjerima iz područja financija i računovodstva.

Održane su dvije radionice koje je posjetilo oko 50 studenata Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Prva radionica održana je 05.12.2017. godine kada su zaposlenice poduzeća Saponia, Gordana Rajhl i Danica Vukosavljević, približile našim studentima kako funkcionira sustav plaća i oporezivanje u velikim poduzećima, dok je Valentina Toth iz Akcepte objasnila načine  funkcioniranja plaća i oporezivanja u malim poduzećima.

Druga radionica održana je 12.12.2017. s novim tematikama kada je Snježana Raguž, iz Upravnog odjela za javne financije Osječko-baranjske županije, približila studentima fiskalni kapacitet lokalne i područne (regionalne) samouprave kao preduvjet financiranja javnih potreba, pripremu prijedloga programa financiranja javnih potreba Županije te pripremu nacrta proračuna Županije. Drugi dio radionice odnosio se na financiranje ulaganja u komunalnu infrastrukturu vodoopskrbe i odvodnje putem poduzeća u vlasništvu jedinica lokalne samouprave odnosno kako je organizirano poduzeće za pružanje vodnih usluga u sklopu čega je Gordana Paulić, iz Sektora računovodstva i financija poduzeća Vodovod-Osijek d.o.o., objasnila  izvore financiranja rada poduzeća, izgradnju moderne infrastrukture te rekonstrukciju postojećih objekata.

Radionice su se pokazale kao izrazito korisne jer su našim studentima omogućile stjecanje novih znanja kroz aktualne teme današnjice te načine funkcioniranja određenih organizacija kroz njihovu vlastitu praksu. Ovim putem želimo se zahvaliti članovima Udruge računovođa i financijskih djelatnika što su nam omogućili dolazak na predavanja te se nadamo  kako ćemo u budućnosti prisustvovati brojnim zanimljivim predavanjima.

Odgovori