Novosti

ESG – od koncepta do stvarnosti – izazov i prilika u poslovanju poduzeća

CIKLUS PREDAVANJA i RADIONICA “ESG – OD KONCEPTA DO STVARNOSTI – IZAZOV I PRILIKA U POSLOVANJU PODUZEĆA”

UDRUGA RAČUNOVOĐA I FINANCIJSKIH DJELATNIKA OSIJEK
u suradnji s
EKONOMSKIM FAKULTETOM OSIJEK

organizira predavanje na temu ” ESG – od koncepta do stvarnosti – izazov i prilika u poslovanju poduzeća

OSIJEK, 18. 5. 2023. / 25. 5. 2023. / 1. 6. 2023.

Udruga RFD Osijek, Osijek Šet.k.F.Šepera 13/II
Početak – 12:30h

 

Poštovani članovi Udruge, kolegice i kolege,

pozivamo vas na ciklus predavanja/radionica u okviru projekta „ESG – od koncepta do stvarnosti – izazov i prilika u poslovanju poduzeća“ kojeg Udruga računovođa i financijskih djelatnika Osijek provodi uz sufinanciranje Grada Osijeka, a u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Osijeku.

Projekt obuhvaća više aktivnosti pod krovnom temom iz područja održivosti poslovanja. Održivo financiranje i poslovanje predstavlja proces razmatranja ESG – okolišnih (E), društvenih (S) i upravljačkih (G) čimbenika prilikom poslovanja, te će poduzeća morati mijenjati postojeće poslovne modele s ciljem postizanja održivog poslovanja. Prema EU standardima izvještavanja o održivosti, svi veliki, mali i srednji poduzetnici bit će obveznici nefinancijskog izvještavanja postupno u razdoblju od 2024. do 2026. godine. Kako je razina osviještenosti o nastupajućoj promjeni regulative i modela poslovanja još uvijek niska, Udruga RFD Osijek odlučila je provesti program edukacije ciljanih skupina i šire javnosti o ovom novom (ESG) konceptu održivosti. Tako se u okviru ovog programa planira održavanje triju predavanja/radionica za članove Udruge, zaposlenike u financijskim i računovodstvenim odjelima poduzeća na području Osječko-baranjske županije, studente Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku (naročito Ekonomskog fakulteta) i šire građanstvo zainteresirano za povećanje svoje financijske pismenosti. Svako od tri predavanja obrađivat će jedan od tri ESG segmenta. Kroz ove aktivnosti bit će unaprijeđena razina financijske pismenosti svih sudionika aktivnosti te dane informacije o dodatnim edukacijama u području ESG regulative i općenito financijske pismenosti.

Termini održavanja spomenutih predavanja/radionica su 18. svibnja, 25. svibnja te 1. lipnja 2023. godine s početkom u 12:30 sati u prostorima Udruge RFD Osijek na adresi Šetalište kardinala Franje Šepera 13/II, Osijek.

Naknada za sudionike: besplatno/bez naknade

Veselimo se vašem dolasku i srdačno vas pozdravljamo!

Udruga RFD Osijek