Novosti

Članovi osječke Udruge RFD sudjelovali na 57. simpoziju HZRIF-a u Vodicama

Osijek, 14. lipnja 2023. – Članovi osječke Udruge računovođa i financijskih djelatnika sudjelovali su početkom lipnja na 57. Simpoziju Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika. Trodnevni simpozij održan je u Vodicama na temu „Primjena novih direktiva EU, digitalizacije i regulative rada u računovodstvu i porezima“.

Prvoga dana simpozija naglasak je bio na primjeni novih direktiva u računovodstvu i financijskom izvještavanju i EU standardima za izradu izvješća o održivosti. Drugi dan bio je rezerviran za izmjene regulative proračunskog računovodstva, računovodstvene aspekte EU projekata, očekivanja izmjena kamatnih stopa i utjecaj na plasmane poslovnim subjektima te porezne aktualnosti. Završni dan simpozija prezentirane su teme iz primjene aktualnih poreznih i radnih regulativa, rada preko digitalnih platformi te izazova uređivanja hrvatskog tržišta rada u uvjetima odlaska hrvatskih radnika u države Europske unije te zapošljavanja stranih radnika. Organizacija je bila odlična, a predavači redom vrsni stručnjaci u svojim područjima.

Nakon plenarnog dijela, sudionici su imali priliku posjetiti Šibenik u pratnji turističkih vodiča te saznati brojne zanimljivosti o Krešimirovom gradu – najstarijem hrvatskom samorodnom gradu na Jadranu.

 „57. simpozij HZRFD-a uspješno je završen uz pregršt novih stručnih  informacija te praktičnih primjera vezanih uz aktualne teme iz područja računovodstva, revizije i financija. Drago nam je što se i ove godine veliki broj naših članica i članova odazvao pozivu i sudjelovao na simpoziju. U našem je poslu izuzetno važna razmjena iskustava s kolegama, a kontakti koji se na ovaj način ostvaruju neprocjenjivi su!“ poručio je prof.dr.sc. Branimir Marković, predsjednik osječke Udruge računovođa i financijskih djelatnika te podsjetio kako Udruga nastavlja s održavanjem besplatnih konzultacija za članove te održavanjem radionica i edukacija, o čemu se svi zainteresirani mogu informirati putem weba i Facebook stranice Udruge.

 

Željka Kolarić, dipl.oec
Odnosi s javnošću URFD